Bakelit Multi Art Center - Magunkról 
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
JANUÁR
<
FEBRUÁR
>
MÁRCIUS
ÁPRILIS
MÁJUS
JÚNIUS
JÚLIUS
AUGUSZTUS
SZEPTEMBER
OKTÓBER
NOVEMBER
DECEMBER
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
2016.02.09.
Hírlevél
E-mail cím:
Feliratkozás | Leiratkozás
Támogatók
Partnerek

MAGUNKRÓL

A Bakelit Multi Art Center a volt Hazai Fésűsfonó és Szövőgyár területén található, amely az 1920-as évektől kezdve olyan lendülettel működött, hogy egy időben több ezer kubai nőt foglalkoztatott egy szocialista csereprogram keretében. Azóta van ritmus az épületben.

Intézményünket Nyugat-Európai és New York-i mintára hoztuk létre, ahol már régóta működnek színvonalas színházak és kulturális központok ipari környezetben. Célunk, hogy a legkülönfélébb művészeti ágak mentén teremtsünk a különleges helyszín múltjának érintésével közös jövőt. Mindezt kortárs színházi, irodalmi, táncművészeti előadásokon, képző-, és iparművészeti installációkon, koncerteken, és egyedi hangulatú rendezvényeken keresztül kívánjuk megvalósítani úgy, hogy akiknek helyet adunk tanulásra, alkotásra, gyakorlásra, és bemutatkozásra, ne csupán a közönségükre legyenek hatással, hanem ezzel egyidejűleg egymásra is.

Ennek megfelelően többfunkciós tereket építettünk, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy specifikusan, egyedi elképzelések szerint használjuk őket, így biztosítva az inspiratív tanulás és fejlődés feltételeit. Helyszíneinkről bővebben: helyszínek

2007 augusztusától él befogadó-színházi pályázatunk, amelyet a független, alternatív, ill. struktúrával nem rendelkező társulatok számára írtunk ki, így az elmúlt 3 évben számos prózai és zenés darabbal is színesedett a repertoárunk. Befogadjuk és támogatjuk az összművészetiséget és a tehetségeket, még mielőtt a budapesti és az országos kulturális élet sűrűjébe érnének. Így lesz a Bakelit a város kapuja.

Több mint 50 fő befogadására alkalmas hostelünk (FACTORY HOSTEL BUDAPEST) lehetőséget teremt a különféle művészeti ágak külföldi és hazai képviselőinek, hogy a nálunk töltött tanulási periódusuk, alkotótáboraik, workshopjaik, csoportos kiállításaik során zavartalanul hangolódhassanak rá feladataikra, kipihenhessék a próbák, és az egyéb alkotási folyamatok okozta fáradalmakat. Együtt lakva pedig még intenzívebb, személyesebb, maradandóbb az élmény, és a tudás is jobban elmélyül. Művészeti képzéssel foglalkozó oktatási intézmények hallgatói számára folyamatosan fenntartjuk a lehetőséget, hogy szakmai utazásaik során nálunk szálljanak meg, nálunk alkossanak, és próbáljanak. A világ bármely pontjáról is érkezzenek. Foglalás és további információ: www.factoryhostelbudapest.com 

A megtisztelő „első pesti gyárszínház” cím mellett tehát ma már jóval szélesebb kortárs művészeti tudásközpontként vagyunk jelen a nemzetközi kulturális életben, és az elmúlt évek alkotói eredményeit tekintve igyekszünk folyamatosan inspiráló, vonzó, és a fejlődést elősegítő összművészeti közegként funkcionálni. Az oktatástól egészen a megvalósult szakmai sikerekig. Mert az életnek is meg van a maga ritmusa.

 

 

A Bakelit tagja a Független Kulturális Központok Európai Hálózatának, a Trans Europe Halles   nevű szervezetenek.

 

 

AIESEC gyakornokaink voltak:

2010-ben:

Sonja Chang Chinhsiu (Taiwan), Olga Strykova (Oroszroszág)

 

2011-ben:

Maria Sheviakova (Oroszroszág), Marlena Hij (Románia), Paulina Szmat (Lengyelország), Philipp Saueracker (Németország), Yu Cao (Kína), Paula Vitola (Brazília), Roberto Bertagnolli (Olaszország), Fangzhou Xu (Kína), Wenru Liu (Szingapúr), Aleksandra Lewczuk (Lengyelország)


2012-ben:

Pamela Mendes (Brazília), Ricardo Toller (Brazília), Monika Chabanová (Szlovákia), Zane Vilnite (Litvánia), Lai Ping Lo (Hong Kong), Ana Karen Ramirez (Mexikó), Ivana Validzic (Horvátország), Emilie Gauvreau (Kanada), Nadia Lira (Brazília), Maja Konieczka (Lengyelország), Bartlomiej Sroka (Lengyelország), Joanna Strekowska (Lengyelország), Manja Milivojevic (Szerbia),Lindsey Shui Nian Ting (Malajzia), Harry Mills (Ausztrália)

 

2013-ban:

Callum Jon McWaters (Ausztrália), Joao, Pedro Velloso (Brazília),
Leonardo Martinez (Mexikó), Lauro Pedro Goncalves Reis (Brazília), Doan Dieu Tram (Vietnám), Yuge Zhang (Szingapúr), Thomas Coleman (Georgia, USA)

Képgaléria
http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/TT_BarBarO_-01.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/6_27_121372.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/6_27_573023.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/IMG_2545.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/IMG_3279.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/IMG_4821_.JPG http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/IMG_4833_.JPG http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/IMG_4837_.JPG http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/IMG_4864_.JPG http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/logo_7_200_219.png http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/_DSC3965.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/_DSC4758.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/_DSC6419.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/_DSC7465.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/_DSC7498.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/_DSC7520.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/_DSC7823.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/_DSC7888.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/_DSC7964.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/_DSC8260.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_1.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_2.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_22.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_25.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_26.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_27.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_3.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_30.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_31.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_34.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_35.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_36.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_37.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_38.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_40.JPG http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_41.JPG http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_50.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_53.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_54.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_55.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_56.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_57.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_6.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_62.JPG http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_66.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_70.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_71.jpg http://www.bakelitstudio.hu/galery/magunkrol/th/h_72.jpg
adminisztráció >>