Bakelit Multi Art Center - Programfüzet

BAKELIT MULTIMEDIA ART CENTER - Programfüzet

2015.NOVEMBER.25 - Szerda
20:00
cieLaroque/helene weinzierl: Democrazy - how to peel an onion without crying
Színház/Tánc
Éljen a választás szabadsága! Lehetőségeink végtelenek. Képzeljük el, hogy ezúttal a döntést egy hagyma testesíti meg. A hagyma rétegei vajon az eltérő vélemények? Mi történik, ha szisztematikusan eltávolítjuk ezeket a rétegek, szépen fokozatosan egyiket a másik után. Meg merjük-e kérdőjelezni a döntés hagyma-létét? Vagy merjük-e állítani, hogy az a hagyma tulajdonképpen egy körte?

Előadók: Yuri Korec, Honza Malik, Lucia Kasiarová, Viviana Escalé
Ötlet / koncepció / koreográfia: Helene Weinzierl
Zene: Oliver Stotz
Technika & Fény: Peter Thalhamer

www.cielaroque.at

Az Osztrák Kulturális Fórum, Budapest, BKA - Kunst, Land Salzburg, Stadt Salzburg, ERSTE Sparkasse Kulturfonds támogatásával

---

Research topic:

On the autonomy of decision in all its facets: within the context of democracy, freedom and hedonistic society in combination with teasers, questions and observations of power structures.
Long live the freedom of choice! On a daily basis we may choose from a large variety of available options. Blonde or brunette, green red or black, TV or illegal download, papaya or mango. Everything is available; there is a countless amount of options.
Imagine a decision is represented by an onion. Would then every layer stand for one option? What if one removes these layers/options gradually?
Will anybody dare to question these parameters by stating that the decision is not an onion, but rather a pear; maybe even claim that a decision actually is a pear? What effect does this have in our present democracy: isn’t every onion a pear?

2015.NOVEMBER.26 - Csütörtök
20:00
Manifesztum Színház - A kopasz énekesnő - Szinopszis (A Manifesztum Színház premierje)
Színház/Tánc
Beszélgessünk. Bár egyikünknek sincs kedve hozzá, csakazértis töltsük együtt az estét. Soroljunk fel egymásnak néhány fontos tényt: hogy a salátaolaj friss volt, King doktor jó orvos, ...
2015.NOVEMBER.27 - Péntek
19:00
The Talent 2015 Képzőművészeti Kiállítás Megnyitó (grafika kategória)
Színház/Tánc
A Bakelit Multi Art Center idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a The Talent Kortárs Képzőművészeti Kiállítást. A programsorozat olyan tehetséges alkotóknak kínál bemutatkozási lehetőséget, akik nem rendelkeznek képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával.
2015.NOVEMBER.30 - Hétfő
20:00
OROSZOK VS. AMERIKAIAK „A világ két vezető országa színházi szemmel, sok zenével” Zene, vers és próza kétszer egy órában, némi szünettel.
Színház/Tánc
A Bakelit Multi Art Center 2015-ös hazai évada november 30-án egy különleges programmal zárul: az Aradi Kamaraszínház két produkcióját hozzuk el egy este!
Zene, vers és próza kétszer egy órában, némi szünettel.
2015.DECEMBER.31 - Csütörtök
19:30
X. JUBILEUMI RETRO SZILVESZTER A BAKELITBEN
Koncert/Buli
Retro DJ a 70-es, 80-as, 90-es évek slágereivel, latin táncbemutató és tánctanítás, hastáncbemutató és tombola! Latin-terem, igazi Salsa hangulattal.

Kapunyitás 19:30-kor, vacsora 21:00-től (háromféle előétel, kétféle leves, négyféle főétel és kétféle desszert, majd éjfélkor korhelyleves „Rafkópapa” módra és virsli, egy pohár újévköszöntő pezsgő, továbbá ezen felül korlátlan italfogyasztás, zene és tánc reggel 5-ig.